Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Arrangörerna stoppade Springsteens maratonkonsert

Från 2012
Uppdaterad 15.07.2012 17:36.
Bruce Springsteen

Den amerikanska rockveteranen Bruce Springsteens konsert i Hyde Park i London fick ett abrupt slut när arrangörerna kopplade från ljudet från mikrofonerna. Orsaken var att tidsgränsen för hur sent konserten fick pågå gick ut.

När konsertens avbröts hade ”The Boss” hunnit uppträda i över tre timmar. Först sjöng och spelade han tillsammans med det legendariska E Street Band egna låtar och bjöd sedan upp Beatles-legenden Paul McCartney och började sjunga Beatleslåtar. De hann sjunga I Saw Her Standing There och Twist and Shout innan det abrupta slutet på konserten.

When did England become a police state?

Både Springsteen och McCartney var redo att fortsätta uppträda, men tidsgränsen på 22.30 kom emot. På plats fanns i ett regnigt London fanns 65 000 fans.

Gitarristen Little Steven Van Zandt tog till mikrobloggen Twitter för att kommentera det skedda. På Twitter undrade han när England blev en polisstat.

Det är inte ovanligt att Springsteens konserter drar ut på tiden. I juni gjorde han personligt rekord när hans konsert i Madrid pågick i tre timmar och 48 minuter.

(Yle Nyheter, BBC)