Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Akta räven!

Från 2012
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
En vit hundvalp bakom blåbärsris med blåbär.

Ju längre dräktigheten fortskrider, desto räddare blir jag om Trixi. Kan hon gå i trappan eller ska vi ta hissen? Inga våldsamma lekar nu! Och på landet har jag henne under uppsikt och i ögonvrån hela tiden. Äta blåbär är ändå hälsosamt och tryggt.

Man vet ju inte hur rävarna tänker. Tänk om rävhonan kan lukta sig till att Trixi är en konkurrerande hona som snart kommer att befolka jorden med små konkurrerande varelser som enligt räven är helt onödiga. Så störtar räven plötsligt ut ur skogen och in på gården och gör processen kort med Trixi. Eller en mårdhund, sådana finns det också gott om i skogen.

Pojkarna, mina söner, leker inte heller mera några våldsamma lekar med Trixi. Ingenting som riskerar att den faller på magen. Det är nämligen så med terriers att de inte släpper taget. Om man lyfter upp en leksak i luften som de håller i med tänderna kommer hela hunden med.

Det är som om Trixi själv skulle förstå att ta det lite lugnare. Om nu någon någonsin har hört talas om en terrier som tar det lugnt. Och Trixi kan anses vara en dubbelterrier, en korsning mellan en Jack Russell och en Foxterrier. Och i valparna kommer ytterligare en ras till, pappan är en Kromfohrländer.

Trixis favoritplats på landet är att sitta på soffans ryggstöd, där han hon bra utsikt över allt och alla. Numera hoppar hon inte från ryggstödet ner på golvet utan tar vägen via sitsen. Fiffig hund!

Spänningen stiger. Det är nu en och en halv vecka kvar till beräknad dag.

Valpbloggen