Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

En bild är värd 82 000 gilla

Från 2012
Uppdaterad 19.01.2015 09:39.

För en vecka sedan lade tjugoåriga Linda-Marie Nilsson upp en bild på sig själv i bikini. Bilden ser ut som vilken sommarbild som helst, en leende ung kvinna som just stigit upp ur vattnet en varm sommardag. Skillnaden är att Linda-Maries kurviga kropp många gånger varit måltavla för hån och elaka kommentarer. Nu har hennes bild inspirerat människor världen över att vara stolta över sina kroppar.

"Jag har hatat min kropp till förbannelse. Jag har gråtit över den, slagit på den, tagit bilder på min mage och velat kräkas. Jag har mobbats för den sen jag var sex år." skriver Linda-Marie i sin blogg. I dag säger hon att hon vet att hon är fin, och att hon inte längre tillåter att någon, med sina kommentarer, hindrar henne från att ha roligt. Därför lade hon upp strandbilden, för att hon kan.

Responsen har varit enorm. Närmare 82 000 personer har klickat "gilla" på bilden på Facebook, och människor från hela världen har skrivit till Linda-Marie och tackat henne för hennes mod. Linda-Marie berättar om en tjugofyraårig kvinna som skrev att hon första gången på fjorton år vågade gå ner till stranden i baddräkt efter att ha sett Linda-Maries bild.
"Jag har gråtit jättemycket när jag gått igenom mail, men det känns ju jätte fint att folk känner att de kan berätta saker åt mig trots att de inte känner mig. De tycker att jag hjälper dem, och det är ju det finaste man kan få höra" berättar Linda-Marie.

Hör Linda-Marie berätta mer i Radiohuset.

Här kan du se Linda Maries bild.

Redaktör Nicole Hjelt

Diskussion om artikeln