Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Valpbloggen: Snart, snart...

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:15.

Nu ska det inte dröja länge mera. Inom en vecka borde valparna vara här, jag får bara hoppas att allt går bra och att alla föds levande. Trixi har nog inte ännu börjat leta efter någon boplats eller börjat bygga bo, men trivs på undanskymda platser, som under sängen.

Få se var hon anser den bästa platsen för avkomman att komma till världen finns. Jag har redan länge lämnat dörren till bastun på springa för att hon eventuellt skulle upptäcka den möjligheten. Jag menar, där är ju varmt, det är mörkt och lite avsides från resten av bostaden.

Emellertid tycks hon inte alls vara medveten om den gamla traditionen här i landet, att föda i bastun. Inget historiskt perspektiv!

Kanske hon inte alls vill föda avsides? Kanske hon däremot söker närhet och föder i min säng? Eller under sängen, eller i skåpet. Jo, hon har en favoritplats i garderoben i tamburen, så hon brukar ofta komma ut ur skåpet då jag kommer hem från jobbet.

Tänk om det går så att jag inte vaknar, om nedkomsten sker på natten, vilket lär vara vanligt. Jag somnar med en hund i huset och vaknar med - låt säga sex. Sådant har hänt, visserligen var det då fråga om katter. En släkting som somnade med en katt vid fotändan och vaknade med fem på samma plats.

Jag tippar att jag till nästa inlägg har flera än en hund!

Valpbloggen