Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Knipan jobbar med att återvinna förtroende

Från 2012
Uppdaterad 16.08.2012 09:43.
Restaurang Knipan i Ekenäs
Bildtext Trots en väldigt tuff start tänker Nyström fortsätta med Knipan och planerar redan flera evenemang inför nästa säsong.
Bild: YLE/Malin Lindholm
Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland: Knipan börjar återhämta sig - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

På våren fick restaurang Knipan i Ekenäs flera klagomål av kunder vilket ledde till att hyresvärden Raseborg stad också gjorde en reklamation. Krögaren Christian Nyström som driver Knipan för första gången den här säsongen har sedan dess haft tid att komma igång på riktigt och gjort många förbättringar.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland: Många ekenäsbor har inte hunnit till Knipan i sommar - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)
Krögare Christian Nyström på Knipan.
Bildtext Krögare Christian Nyström tog över Knipan på våren.
Bild: YLE/Malin Lindholm

Responsen av kunderna har i allmänhet varit god sedan sommaren började på allvar och tillräckligt med kunnig personal funnits på plats, säger Nyström. Inte heller staden har haft något att anmärka.

Högsäsongen för Knipans del börjar vara över för den här sommaren.
Bildtext Högsäsongen för en sommarrestaurang som Knipan varar i bara ungefär sex veckor.
Bild: YLE/Malin Lindholm

Ekonomin för drivandet av Knipan går ändå troligen på plus minus noll efter den här första sommaren och det som har gjort den så tuff är bland annat investeringar i sådant som till exempel glas och koppar, Det ostadiga vädret i kombination med den väldigt korta sommarsäsongen har heller inte hjälpt, och det dåliga ryktet som Knipan hann dra på sig våren, har tyvärr också inverkat en hel del på kundmängden tror Nyström.

Hanna Jönsson har jobbat på Knipan hela sommaren och trivs bra.
Bildtext Hanna Jönsson som arbetat på Knipan den här sommaren berättar att vindsrummet på Knipan är ett populärt rum, mycket tack vare den fantastiska utsikten.
Bild: YLE/Malin Lindholm

Knipans framtid

Hädanefter hoppas Nyström att all kritik gällande Knipan kommer direkt till honom eftersom han är den som har möjlighet att ändra på saker och ting. Reklamationen som Raseborg stad skickade till Nyström gällande skötandet av Knipan på våren tycker han att kanske inte var helt på sin plats i och med att staden själv inte precis gjorde det lättare för Nyström att få en smidig start. Staden godkände bland annat hyresavtalet först sex veckor innan restaurangen skulle öppna och mycket av köksmaskinerna som överläts i Nyströms regi fungerade inte trots att det var meningen att de skulle göra det. Här finns ännu rum för diskussion men i huvudsak vill Nyström blicka framåt och hålla igång en aktiv diskussion med staden om hur olika förbättringar på Knipan i framtiden kunde se ut.

Nyström vill nu också satsa på att vinna tillbaks kundernas förtroende och också ändra lite på Knipans profilering. Han hoppas på att kunna tona ner bilden av att Knipan måste vara en allt för fin restaurang och på så sätt också kanske kunna locka en yngre målgrupp. Det här kunde göras med till exempel mera live musikartister som spelar lite populärare musik. Nyström vill också ge utrymme för flera nya evenemang och förhoppningsvis lyckas få tillbaka gamla som till exempel FM i snapsvisor som flera gånger ordnats på Knipan.