Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Polisen varnar för taktvättare

Från 2012
Uppdaterad 29.09.2014 10:49.
Brunt falsat plåttak
Bildtext Taktvättarna ringer på hos privatpersoner

Raseborgspolisen varnar för irländska taktvättare som under de senaste veckorna har rört sig i Västnyland. Flera personer har blivit vilseledda av taktvättarna.

– De tycks välja husen och så går de och ringer på dörrklockan och säger att nu har de ett effektivt team som skulle tvätta taket, säger överkommissarie Mats Lagerstam vid Raseborgspolisen.

Taktvättarna talar engelska med kunderna. Först kommer de överens med kunden och priset. Men i slutändan blir räkningen ofta betydligt dyrare

Lagerstam berättar att Raseborgspolisen i går fick i går en anmälan om ett fall i Karis där det blev gräl om räkningen.

– Enligt de uppgifter som vi fick så var det först tal om att taktvätten skulle kosta 700 euro. Husägaren tyckte att det lät rimligt. Taket tvättades och efteråt påstods det att arbetarna hade varit tvungna att lappa någonting på taket och då var räkningen 2000 euro. Efter mycket ståhej och efter att polisen kallats till platsen uppnådde de en kompromiss och betalade 1000 euro.

Det kan vara svårt att få ett kvitto för utfört arbete.

– Det luktar litet grått arbete. Polisen avråder därför folk att gå med på överenskommelserna.

Västra Nylands polisinrättning har under den senaste tiden fått ett tiotal anmälningar om konflikter mellan husägare och de irländska taktvättarna.