Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Nu hittar HBL till rätt adress

Från 2012
Uppdaterad 20.08.2012 12:11.

Hufvudstadsbladet har den här sommaren haft stora problem med distributionen. Som värst under sommaren var det mellan 500 och 600 hushåll som blev utan sin tidning i huvudstadsregionen.

Nu börjar situationen vara nästan normal, säger KSF Medias verkställande direktör Henrik Johansson. Varje dag är det några tidningar som inte kommer fram till rätt ställe, men i normala fall handlar det om en promille, förklarar Johansson.

Hufvudstadsbladet gick i somras in för ett nytt datasystem och det gjorde att det blev fel på en del adressuppgifter och då fick prenumeranterna fick inte sin tidning. En del hushåll blev utan tidning flera dagar och det var svårt att reda ut var problemen låg.

Kundtjänsten fick ta emot många arga samtal och då många ringde samtidigt var det svårt att komma fram. Det betydde också att det blev problem för dem som ville styra om tidningen till sin sommaradress.

Johansson medger att KSF Media hade underskattat vilka problem som kunde uppstå som en följd av systembytet. Hur många som har sagt upp sin prenumeration på grund av distributionsproblemen vill man inte uppge.