Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Hej på dig!

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:15.
Hundvalp i valpbloggen.

Äntligen ses vi! Valparna har fått ögon, eller naturligtvis har de hela tiden haft ögon, de har bara inte öppnats tidigare. Däremot lär de inte ännu kunna fokusera och bra är väl det eftersom bland det första de har sett är en fånigt leende tant. Man blir ju rädd med mindre!

I över två veckors tid har valparna funnits i vårt hushåll och kravlat omkring i blindo, men det är det alltså nu slut på.

Annan utveckling är att nosen har blivit svart, alltså inte längre ljusröd. I början var hela främre delen av ansiktet ljusrött, men nu har det uppenbarat sig päls i hela ansiktet. I och med det har det också dykt upp nya fläckar och prickar som inte har funnits tidigare.

Några morrhår går inte att urskilja än så länge. Nog för att de inte heller ännu morrar. Månne det hänger ihop, att morrhåren kommer då de kan morra? Nå knappast ändå.

Ljuden de åstadkommer är rätt lustiga och påminner verkligen inte om ljud som man vanligen förknippar med hundar. Det kan snarast beskrivas som ett knorrande eller kuttrande, ibland kattungeliknande pip.

Men jag har redan klippt de minimala små klorna. Jag läste att det kan skrapa tiken då valparna diar om de har långa klor, vilket en inspektion visade sig att de hade. Det var förvånansvärt lätt om än ett verkligt petgöra. Men till åtskillnad från en vuxen hund hade de inte mycket att sätta emot i protest.

Valparna övar sig att stå och lyckas också svaja en stund på den svindlande höjden av, tja, 2-3 centimeter. Sedan drattar de på ändan eller på nosen. Än så länge hålls de i sin bur och kaoset har inte ännu brutit ut, tvärtom är det rätt lugnt och idylliskt än så länge.

Valpbloggen