Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Varning för hund

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:15.

Valparna håller på att bli stadigare på benen och kan redan svaja fram gående korta sträckor men än så länge bara i valpboxen. Och det mest komiska av allt: De kan skälla! Eller det vill säga ge ifrån sig ett ljud som omisskännligt påminner om ett skall men som inte ännu är särdeles övertygande.

Speciellt upprörda blir de då jag ska byta underlag i valpboxen. Då både skäller och morrar de. Det knorrande lätet som jag har hört tidigare börjar alltså allt mera övergå i ett föga skräckinjagande morrande. De gillar inte alls att någon jättelik varelse kommer in och börjar rumstera i deras revir. .

De verkar också kunna varsebli att någon närmar sig deras box. Hörseln håller alltså tydligen på att utvecklas, likaså synen. Mest ligger de fortfarande i en hög och sover men om man för något ljud i närheten av dem lyfter de huvudet och börjar puttra missnöjt.

Trixi tillbringar inte hela sin tid hos valparna utan det verkar som om hon gör besök för att mata dem och putsa dem. Jag förstår henne. De är inte särdeles skonsamma mot henne då de ansätter henne i flock för att dia. Tack och lov har de ändå inte ännu tänder, kanske Trixi tänker.

Snart blir det dags att introducera annan föda och snart kommer de att börja göra upptäcktsfärder också utanför valpboxen och det är då som det verkliga undantagstillståndet här hemma börjar.

Valpbloggen