Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Hon får träffa Lady Gaga

Från 2012
Uppdaterad 27.08.2012 16:27.
Bildtext Janne Monsen Tveit är först i kö för att se sin idol.
Bild: Maja Ottelin/YLE

Kön till Lady Gagas konsert ringlar sig lång utanför Bölearenan på måndag morgon. Grådasket piggas upp av blonda, blåa och chockrosa peruker men Janne Monsen Tveit från Bergen är klädd i mysbyxor eftersom hon har övernattat i sovsäck sen fredag.

Över tvåhundra fans har fått ett könummer på handen och Janne har nummer ett. I morse fick hon veta att hon får träffa Lady Gaga tillsammans med tre kompisar.

- Jag har svårt att tro att det är sant! Vi ska få träffa Lady Gaga och prata med henne och ta foton. Jag vet inte vad jag ska säga till henne men det sägs att hon gärna ställer frågor och är lätt att prata med.

Billigt äventyr

Tre dagars väntan var alltså inte förgäves och Janne säger att det gått bra att sova i gångtunneln som leder till arenan eftersom hon har goda vänner och mycket mat med sig. Konsertbiljetterna kostar mellan 77 och drygt hundra euro, men utöver det blev Lady Gaga-äventyret ingen dyr affär.

- Flygbiljetterna kostade jättelite och vi har bott på gatan så det blev en billig resa, säger Janne.

Du hittar Janne på twitter: Jannekake.

Bästa outfit belönas

Lady Gaga uppträder i Böle arena på måndag och tisdag. Bland de fans som köat längst eller klätt ut sig bäst lottar arrangören Live Nation ut specialbiljetter till VIP-området framför scenen den så kallade Monster Piten.

Dessutom brukar Lady Gaga plocka upp ett fan på scen under sina konserter och därför har många satsat på sin utstyrsel.