Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Musik & Talangs konserter är nu klara

Från 2012
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Svenskfinlands mest framgångsrika hip-hop-artist Redrama uppträdde på Musik & Talangs turné i Borgå,
Bild: Musik och Talang,

Tjugo band och artister kommer att uppträda på fyra scener under musikkongressen Musik & Talang som hålls i Vasa den 21-22 september.

BANDEN OCH ARTISTERNA PÅ MUSIK & TALANG 2012 ÄR:
CATS ON FIRE
LCMDF
FREDRIK FURU
THE NORTHERN GOVERNORS
BURNING HEARTS
JERRY LINDQVIST AND THE GRACE
THE CASBAH
SATIN CIRCUS
ICONS OF ELEGANCE
SKULLS N’ SPIRAL
JESSICA WOLFF
LSB
TIMSHEL
PAUL M.B.
THE SPINY NORMANS
CHARLOTTA KERBS
FAT-TRIO
NOVIA
AXELL LAPPFJÄRD
YA!

Konserterna är en viktig del av musikkongressen Musik & Talang, som är en samlingspunkt för det finlandssvenska musiklivet. Svenskfinland sjuder av talanger som på olika sätt har haft framgång både i Finland och internationellt. I år har Musik & Talang valt att i huvudsak satsa på de här banden och artisterna när årets spelschema fyllts.

- Musik & Talang är en satsning på det finlandssvenska musiklivet och därför känns det naturligt att den speltid som finns erbjuds åt de finlandssvenska aktörerna, säger projektledare Simon Ventus

På Musik & Talang 21-22.9 i Vasa samlas flera av de mest lovande finlandssvenska banden och artisterna från olika genrer. Fredagens konsert Electroparty bjuder på åländska Skulls n’ Spiral, Burning Hearts från Åbo, LCMDF från Helsingfors och avslutas med dj:n Paul M.B. På lördagen erbjuder Musik & Talang en konsert på Ritz med Cats on Fire, som nyligen hyllats i den brittiska tidningen The Guardian. De får stöd av The Casbah och den senaste
stjärnan på den finlandssvenska pophimlen, Satin Circus som vann Popkalasets Popturné och därigenom fick en plats på årets upplaga av Musik & Talang.

Kanhända bjuder Musik & Talangs mingelfest på fredagen på det bästa groovet under de två dagarna. Där spelar den nya supergruppen The Northern Governors med Osmo Ikonen och Petteri Sariola i spetsen. Icons of Elegance och Jerry Lindqvist and the Grace värmer upp publiken.

Nytt för i år är att Musik & Talang erbjuder en scen för de olika musikutbildningarna i Svenskfinland. På fredagen kommer elever från Novia, YA! och Axxell Lappfjärd att uppträda på Ritz.Genremässigt sträcker sig utbudet alltså från folkrock via glad-pop och singer-songwriter till electro och progressiv house.