Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Vi kan redan äta!

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:15.
Bildtext Gott, gott!

Det tog minsann inte lång tid för valparna att fatta galoppen med mat. En liten klick till en början på fingerspetsen och där var genast en liten tunga som begärligt smaskade i sig det som bjöds. Nu äter de redan från fat, men, nåjo, de står och går också i maten.

Det verkar också som om de har kopplat ihop mig med maten. Inga missnöjda morranden eller skall eller att backa bakåt då jag kommer in i rummet. Nej nu kommer de gående fram emot mig. Speciellt om jag sätter mig på golvet flockas de runt mig. Några suger till och med hoppfullt på byxbunten eller strumpan. De har märkt att jag är the good guy.

Ett nytt element i våra liv är att min semester är slut. Det betyder att jag småningom får vänta mig vad som helst då jag kommer hem från jobbet. Än så länge har jag inte mötts av något större kaos. Men jag måste reservera ordentligt med tid innan jag går för att byta underlag i boxen och tidningspapper på golvet. Samma procedur då jag kommer hem.

Jag har också gjort en intressant iakttagelse. Och nu varnar jag för att skitprat följer. Hoppas du som läser detta inte just nu äter något.

Det verkar som att Trixi har en osviklig luktradar för när någon valp har kackat. Det kan finnas små pölar på tidningarna utanför boxen, och också inne i boxen. Jag har länge funderat på varför det inte finns några kakikorvar.

Svaret fick jag en dag då jag faktiskt upptäckte en liten korv och plockade upp den med hjälp av hushållspapper. Trixi verkade närmast bli förnärmad och betedde sig som om jag hade haft en godbit på hushållspappret. Senare såg jag hur hon genast störtade till då en liten valp satte sig i kakiställning - jo, det kan de tydligen också redan och det ser oerhört sött ut - varefter hon slickade i sig produkten som den klämde ur sig.

Det gör ju tikar med nyfödda, det visste jag, men jag hade ingen aning att det fortfarande är så. Det är ett utmärkt arrangemang, tack bara Trixi!

Valpbloggen