Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Steget över tröskeln

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:16.
En valp funderar på om den vågar ta ett steg ned på golvet från en tröskel. I bakgrunden ses flera valpar
Bildtext Här kommer vi

Valparna utvidgar sin värld och har börjat röra sig utanför rummet där valpboxen finns. Det rummet gränsar till köket så man får se upp var man stiger numera. Det är bäst att gå med släpande låga steg, alltså bättre att bara torva till en valp med foten än att stiga på den.

Valparna har också försiktigt börjat utforska vardagsrummet. Den första som kom in där var vita flickan. Jag är inte förvånad. Vita flickan börjar profilera sig som en företagsam, slank och sportig liten dam. För att inte säga minimal dam. Hon var också den av valparna som först började springa. Hon upptäckte också genast ledningen till en av stereons högtalare. Nu börjar goda råd bli dyra för att gömma undan allt som potentiellt kan vara farligt.

Bildtext Mörka flickan

Mörka flickan däremot är rätt trind, har bredare nos och av lite långsammare virke. Gillar att sitta och titta och fundera. Om herrarna kan sägas att vita pojken verkar vara mest skällig. Det är han som högljutt meddelar om det finns en främmande människa i huset. Mörka pojken har väl inga specialdrag, han är som de alla, otroligt söt.

Det är fascinerande att tänka sig att det finns små varelser som inte har en aning om att det finns en värld utanför vårt kök och vardagsrum. Men de första stegen är tagna.

Valpbloggen