Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Knapp polisservice i Sibbo oroar

Från 2012
Uppdaterad 18.09.2012 15:49.
sockengården i Nickby , Sibbo
Bildtext Polisens servicepunkt finns i Sockengården i Nickby.

Känslorna går heta på Sibbo kommuns Facebooksida om det faktum att polisens servicepunkt i Sockengården nu enbart håller öppet 5 timmar i veckan.

En av dem som oroar sig över saken är Carita Ström. Hon säger att det helt enkelt är dumt att hålla öppet i bara 5 timmar per vecka. Köerna blir långa och därför finns en risk för att man inte alls ska hinna få service under öppettiden.

Marika Amargianitakis - initiativtagare till diskussionen på Facebook - säger att i synnerhet icke bilburna äldre människor nu hamnar i kläm då de är tvungna att sköta sina polisärenden i Borgå. Amargianitakis hoppas att någon i kommunen skulle starta en adress för att råda bot på situationen. Själv kommer att uppvakta polisen via e-post.

Christel Liljeström, kommunfullmäktigeordförande i Sibbo, säger att ett alternativ faktiskt har varit att stänga servicepunkten helt. Det här är slutresultatet av förhandlingarna mellan polisen och Sibbo kommun. Tillsvidare får vi nöja oss med detta, säger Liljeström.

Om det visar sig att fem timmars öppethållning inte räcker, kan det bli aktuellt att föra en ny diskussion och möjligen återgå till det tidigare systemet.