Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Livat i holken

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:15.

Tjo vad det är livat i holken, och inte bara i lördags, som i sången utan alla dagar. Valparna tar sig fram överallt, de har upptäckt både bokhyllan och skohyllan. Men de har också märkt att skohyllan kan vara ypperlig att sova i.

Det är ett säreget litet sällskap som möter mig då jag kommer hem från jobbet. Alla fyra kommer springande i samlad tropp smågnällande och skällande - för då ska det vara mat! Och det ska vara genast!

De rör sig i en formation precis framför mina fötter så att jag knappt kan gå med mattallrikarna utan att trampa på dem. Sedan kastar de sig över maten så att den - torrfoder för valpar - strittar åt alla håll. Ingen fara, varje bit hittar nog in i en liten mun i något skede.

Bildtext Vatten är gott

Fascinerande är också hur hela högen plötsligt somnar, egentligen var som helst. Men vad är det för en mekanism som gör att då en plötsligt vaknar och går för att dricka, då vaknar de alla, en efter en och gör sitt syskon sällskap vid vattenskålen. Det kan väl inte vara så att alla då de är försjunkna i djup sömn plötsligt på samma sekund bli törstiga? Men så ser det ut.

Om en stund sover de alla igen.

Rörande är det också att se hur de drömmer, knycker och gnäller i sömnen. Vad i all världen kan en sju veckor gammal hund drömma om? Man kan bara undra.

Valpbloggen