Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Så var de bara tre

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2015 14:15.
Bildtext Krukväxten är intressant!

Första valpen har lämnat oss och åkt till sitt nya hem. Och det mest märkliga är att Trixi inte reagerade överhuvudtaget. Inte heller syskonen verkar vara medvetna om att de nu är en färre.

Då jag första gången gav mat åt valparna efter att den första hade åkt i väg lade jag automatiskt upp lika mycket mat för tre, som jag hade lagt ut för fyra. Det var egentligen helt okej, för deras aptit verkar vara omättlig.

Jag är också mycket imponerad och stolt över mamma Trixi. Hon störtar aldrig fram till valparnas mat utan det räcker med att jag säger: Nej, Trixi! Då stannar hon, trots att hon själv säkert kan vara hur hungrig som helst. Min duktiga Trixi!

Bildtext Alla vill ha rullen

Under hela tiden som hon har ammat har hon ätit tre gånger mera än normalt. Fortfarande äter hon mycket, men jag har litet minskat på maten, eftersom det är meningen att valparna ska avvänjas. Hon ammar också numera allt mera sällan och bryr sig också blanka fasen i om någon valp råkar vara vid spenen, är det något intressant på gång kliver hon helt enkelt i väg.

Det är bra att hon förbereder sig för snart åker alla valparna i till sina väntande familjer.

Valpbloggen