Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Droger allt vanligare bland Åboungdomar

Från 2012
Uppdaterad 28.09.2012 07:37.
Ungdomar på en gata.

Det har blivit allt vanligare att ungdomar i Åbo har erfarenheter av droger. Enligt polisen har också inställningen till droger blivit positivare.

- Utvecklingen är oroväckande, ungdomar är mycket positiva till cannabisprodukter idag, säger skolpolisen Toni Andersson i Åbo.

I början av veckan berättade polisen i Lovisa att man sprängt en knarkliga med ett femtiotal ungdomar och unga vuxna inblandade, som köpt och sålt hasch i området. Andersson säger att det blivit vanligare med knark bland ungdomar också i våra trakter. De yngsta inblandade har varit i tretton års ålder. Senast den här veckan gjorde polisen en razzia i en Åboskola och hittade droger.

Alla de gymnasieelever som Yle Åboland talade med i Åbo säger att de själva eller deras kompisar erbjudits droger. Enligt gymnasieeleven Heidi är droger vanligare bland ungdomar än vad vi tror. Det är främst på hemmafester och på nattklubbar som ungdomar kommer i kontakt med knark.

Gymnasierektorn Bertel Wahlström vid Katedralskolan i Åbo säger att droger inte är ett problem i skolan men att det är svårt veta vad eleverna håller på med fritiden och där ligger ansvaret på föräldrar.