Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bacongratinerade ostron med krutonger

Från 2012
Bacongratinerat ostron med krutonger
Bildtext Bacongratinerat ostron med krutonger
Bild: YLE/Strömsö

Michael Björklunds gratinerade japanska jätteostron från Vadehavet med bacon och krutonger.

Bacongratinerade ostron med krutonger

Mängd: 8 8

Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 30 min

Ingredienser

  • 1 st lök - finskuren
  • 1 paket bacon
  • 100 gram (g) smör - rumstempererat
  • 2 matsked (msk) persilja - hackad
  • 2 nypa salt
  • 2 nypa peppar
  • 16 st ostron
  • 4 skiva rostbröd
  • 1 matsked (msk) smör

Instruktioner

Hacka löken och bryn den glansig. Stek bacon knaprig. Hacka persilja. Låt lök och bacon svalna, blanda sedan med smöret. Blanda i persiljan, smaka av med salt och peppar.
Sätt ostronen i skålar och in ugnen i 250ºC 5 minuter. Klicka över baconsmöret i skålarna och baka ostronen ytterligare 5 minuter i 250ºC.

Krutongerna: Tärna brödet, skär bort kanterna. Bred ut på plåt, klicka på smöret och strö över salt och peppar. Stek 10 minuter i ugn i 170ºC.