Bacongratinerade ostron med krutonger
Bild: YLE/Strömsö
Michael Björklunds gratinerade japanska jätteostron från Vadehavet med bacon och krutonger.
Bacongratinerade ostron med krutonger
Mängd: 8 8
Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 30 min
Ingredienser
- 1 st lök - finskuren
- 1 paket bacon
- 100 gram (g) smör - rumstempererat
- 2 matsked (msk) persilja - hackad
- 2 nypa salt
- 2 nypa peppar
- 16 st ostron
- 4 skiva rostbröd
- 1 matsked (msk) smör
Instruktioner
Hacka löken och bryn den glansig. Stek bacon knaprig. Hacka persilja. Låt lök och bacon svalna, blanda sedan med smöret. Blanda i persiljan, smaka av med salt och peppar.
Sätt ostronen i skålar och in ugnen i 250ºC 5 minuter. Klicka över baconsmöret i skålarna och baka ostronen ytterligare 5 minuter i 250ºC.
Krutongerna: Tärna brödet, skär bort kanterna. Bred ut på plåt, klicka på smöret och strö över salt och peppar. Stek 10 minuter i ugn i 170ºC.