Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Stort behov av stödpersoner

Från 2012
Uppdaterad 10.10.2012 13:34.
Tina Holms, Toni Sparf, Johan Korhonen, Anne Back
Bildtext Tina Holms, Toni Sparv, Johan Korhonen och Anne Back
Bild: Yle/ Malin Hulkki

För första gången ordnas nu en utbildning i Vasa för den som vill bli vän eller stödperson till personer med utvecklingsstörning.
Det behöver inte vara komplicerat att vara en stödperson utan det rör sig helt enkelt om att träffas regelbundet och göra någonting tillsammans.

Malin stämde träff på stan med Tina Holms som är med och utbildar stödpersoner och Johan Korhonen som är stödperson till Toni Sparv som har Downs syndrom. Johan och Toni har känt varandra i över tio år nu.

Programmet är inte längre tillgängligt

Kursen på svenska för stödpersoner startar 23 oktober. Kursen sker kvällstid, sammanlagt fyra kvällar. Den som är intresserad av att delat kan ta kontakt med antingen Anne Back eller Tina Holms från FDUV. Telefonnummer till båda sätter vi ut på webben.
040 567 9257 (Tina) 040 832 9721 (Anne)

Den som deltar i utbildningen för stödpersoner får ett intyg och den får också regelbundet handledning och vidare utbildning. Kursdeltagarna omfattas också av de förmåner vänskapskortet ger. Vänskapskortet är ett kort som personer med utvecklingsstörning förfogar över. Kortet ger tillträde till olika fritidsaktiviteter och evenemang och en stödperson deltar gratis.