Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Stefan och Staffan är besvikna på Haglund

Från 2012
Uppdaterad 12.10.2012 15:40.
Stefan och Staffan besöker Morgonöppet
Bild: Foto: Christoffer Gröhn

Morgonöppet: Stefan och Staffan är finurliga filurer

Programmet är inte längre tillgängligt

Imorgon blir det premiär för Vånda i Vanda, en revy författad av överstelustigkurrarna Staffan Bruun och Stefan Lundberg.

- Staffan är en tokig människa som jag har känt i snart 40 år, berättar Lundberg. Han är en seriös journalist som samtidigt är full av upptåg.

- Och Stefan är en full journalist som är seriös när han beger sig på upptåg, kontrar Bruun.

Det är andra gången herrarna skriver revy ihop, Vånda i vanda är en uppföljare till Vanda till salu som sattes upp för två år sedan. Men vad vet Helsingforspojkarna egentligen om Vanda?

- Eeeh, egentligen inte så mycket, säger Bruun. Det finns ett flygfält där. Men pjäsen kunde egentligen sättas upp i vilken kommun som helst, många skeenden är aktuella också på annat håll.

Politiker vill bli hånade

Radioprogammet Fritt Fram har sänts sedan slutet av 80-talet. Varje lördag tar Bruun och Lundberg fasta på händelser från den gångna veckan och vrider dem till satir. Händer det någonsin att någon som omnämnts i programmet blir så sårad att den inte vill samarbeta?

- Tvärtom är det flera politiker som vill att vi ska vara lite elaka med dem i Fritt Fram, så de ska få publicitet. säger Bruun. Och det går vi ju gärna med på.

Bekymrade över Carl Haglund

Nästa vår sänds det 1000:e avsnittet av Fritt Fram. Risken att det skulle bli brist på material finns inte, konstaterar Bruun och Lundberg. Beslutsfattare säger dumheter och fattar korkade beslut varje vecka, en outsinlig källa för Fritt Fram-redaktörerna.

- Men vi är lite bekymrade över den där Calle Haglund, påpekar Lundberg.

- Ja, han bygger inga onödiga broar, har inga älskarinnor och slänger inte ut några journalister från presskonferenser. Det är illojalt av SFP att välja en ordförande som är så där ordentlig. Jaså ska han vara gäst i Morgonöppet nästa vecka? Hälsa honom att Stefan och Staffan är missnöjda!

Vånda i Vanda har premiär på Björkhem i Vanda lördag 13.10 och visas också fem gånger på Diana-scenen i Helsingfors.