Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Fyllda harrullader med bacon och lök

Från 2012
Uppdaterad 05.02.2015 15:09.
Michael Björklunds hare med emmerotto
Bildtext Michael Björklunds hare med emmerotto
Bild: YLE/Strömsö

Fylld hare på ett enkelt sätt med känsla av slottspark och viltvård. Serveras med emmerotto.

Fyllda harrullader med bacon och lök

Mängd: 6 personer

Tillagningstid: 120 min, varav förberedelser 30 min

Ingredienser

  • 1 st hare - putsad
  • 300 gram (g) bacon
  • 1 deciliter (dl) gul lök - hackad
  • 3 st potatis - kokt
  • 3 klyfta vitlök - hackade
  • 2 nypa salt
  • 2 nypa svartpeppar
  • 1 bunt timjam - färsk

Instruktioner

Bena ur harlår och –ryggen, skär köttet till tunna skivor.

Fyllning:
Knaperstek bacon. Blanda i löken, och låt den svettas. Salta och peppra efter behag. Riv de kokta potatisarna och blanda i dem. Timjanblad och –blommor strös över enligt behag.

Salta och peppra på ett aluminiumfolieark. Lägg skivor av haren på aluminiumfolien, salta och peppra, samt lägg på fyllning. Rulla ihop till en smällkaramell.
Baka ”smällkaramellerna” i ugnen på 100°C till en innertempertaur av 70°C (använd gärna stektermometer). Ta ut bitarna ur ugnen, ta bort folien, bryn rullarna lätt och skär upp.

Servera med emmerotto.