Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Viktigt att utbilda de nya fullmäktigeledamöterna i Pargas

Från 2012
Uppdaterad 31.10.2012 14:31.
Felicia Bredenberg fick 65 röster och en suppleantplats. Calle Wikman och Monica Hedström-Järvinen fick båda en plats i fullmäktige med 82 röster till Wikman och 76 till Hedström-Järvinen.
Bildtext Calle Wikman och Monica Hedström-Järvinen var två av de nya kandidaterna som blev invalda. Felicia Bredenberg blev suppleant.
Bild: Yle / Carmela Johansson

Radio Vega Åboland: De nya fullmäktigeledmöterna i Pargas behöver stöd och utbildning

Programmet är inte längre tillgängligt

I Pargas är hela 29 av 43 ledamöter nya i stadsfullmäktige.

Även om några av dem har politisk erfarenhet från tidigare är större delen oerfarna. Därför behöver de extra stöd till en början, säger stadsdirektör Folke Öhman.

- Det är väldigt många nya personer i fullmäktige. Kanske det är den stora utmaningen att alla ska finna sin plats och lära sig rutinerna. Varje möte måste samtidigt vara en utbildning där man kommer in i verksamheten och får en bild av kommunen och hur den fungerar.

Sfp förlorade sin majoritet och tappade fyra mandat. Men Öhman tror ändå inte att Sfp:s förlust kommer att påverka arbetet i fullmäktige.

- Inte har det funnits något gruppbeslut från Sfp, så jag tror inte att de har någon speciellt stor inverkan. Det viktigaste är att vi har aktiva och intresserade förtroendevalda, oberoende av vilket parti de kommer ifrån.

Kimitoöns kommundirektör Tom Simola ville inte kommentera valutgången i Kimitoön.