Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Pargas vill få unga att starta företag

Från 2012
Uppdaterad 30.10.2012 09:58.
Foto: Yle/Onni Aaltonen
Bild: Yle/Onni Aaltonen

Radio Vega Åboland: Pargas satsar på företagsamhet bland unga

Programmet är inte längre tillgängligt

Hur man ska utveckla Pargas centrum och locka företagare till staden väcker debatt. Nu hoppas staden rädda framtidens företagsamhet genom att satsa på de unga. Tack vare stöd av staden kan Pargas svenska gymnasium nu erbjuda sina elever ett kurspaket med åtta olika kurser inriktade på företagsamhet.

Målet med företagarprojektet som går under namnet Creating Business är att få staden unga att stanna kvar i Pargas också som vuxna.

- Det kanske inte erbjuds jobb åt alla här i Pargas men att bli sin egen företagare är alltid ett alternativ. För att vi i framtiden ska få tillbaka de här ungdomarna till staden är det viktigt att vi satsar på företagsamhet.

Pargas svenska gymnasium har även tidigare erbjudit kursen Ung företagsamhet men kan nu tack vare stöd från staden erbjuda sina elever ett kurspaket med åtta olika kurser inriktade på företagsamhet.

Enligt lektor Annika Gustafsson som jobbat fram projektmodellen har intresset bland eleverna varit stort. Hon hoppas staden också i framtiden ska satsa på företagsamhet bland de unga.

- Viljan tror jag finns, nu hoppas jag bara att det också finns pengar så att de här kurserna kommit för att stanna.