Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Gaza angrips för femte dagen i rad

Från 2012
Uppdaterad 14.06.2013 14:29.
Förödelse i Gaza.
Bildtext Förödelse i Gaza City på söndagsmorgonen.
Bild: EPA / Mohammed Saber

Den palestinska rörelsen Hamas och Israel har fortsatt beskjuta varandra under dagen. Israel har bombarderat Gaza och besköt området både från luften och från havet. Tre palestinska barn dödades i attackerna. Över 50 människor, flera av dem barn, har dödats i Gaza sedan angreppet startade i onsdags, uppger sjukhuskällor i Gaza.

Israels inrikesminister Eli Yishai säger till tidningen Haaretz att målet med operationen är att skicka Gaza tillbaka till medeltiden. - Endast på det sättet kan Israel få lugn i 40 år, sade inrikesministern.

Premiärministern Benjamin Netanyahu varnar för att Israel är redo för en betydande utvidgning av Gazaoffensiven. Israel har under helgen kallat in tusentals reservister som är redo att inleda en markoffensiv om det anses vara nödvändigt.

Flyglarm har ljudit i kuststaden Tel Aviv, och polisen bekräftar att två raketer har skjutits ner av Israels försvarssystem. Hamas uppger att en raket avfyrats mot Tel Aviv och en annan mot staden Herzliya norr om Tel Aviv.

Enligt tidningen Haaretz skadades två människor när en raket slog ner i staden Ashkelon.


Gazaborn uppmanas hålla sig borta från Hamas tillhåll

Nyhetsbyrån AP uppger att israelisk militär tagit över frekvensen på radiokanaler som tillhör Hamas och andra militanta grupper. Radiokanalerna sänder med jämna mellanrum meddelanden på arabiska där Gazaborna uppmanas att hålla sig borta från platser som har anknytning till Hamas.

Israel inledde operationen mot Gaza i onsdags och dödade bland andra Hamasrörelsens militära ledare Ahmed Jabari i ett missilangrepp.

Meningen med operationen är enligt Israel att få stopp på de palestinska raketangreppen från Gaza mot israeliskt territorium.

Över 500 raketer har avfyrats mot Israel sedan onsdagen. Tre israeler har dödats och tiotals skadats.

BBC:s reportrar i Gaza på Twitter.
Länk till personens Twitterprofil.

Al-Jazeeras blogg från Gaza

Raketer mot Tel Aviv
Finlandssvensk i Tel Aviv ställer i ordning skyddsrum
Det nya Egypten först ute med att fördöma Israel
Konflikten eskalerar - bildgalleri
Invånarna i Gaza hamstrar bröd och öppnar sina fönster