Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Crostini med marinerad fårost

Från 2012
Uppdaterad 23.02.2016 16:38.

Sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan berättade i Min Morgon vad du skall bjuda till riktigt syrliga, sträva drycker, som en riktigt torr champagne.
Ella tipsar om att salt, fett och syra i maten rundar av det mesta som kan kännas utstickande och strävt i mat och dryck.

Crostini med marinerad fårost

Ingredienser

  • surdegsbaguette - (eller annat lantbröd)
  • fårost - (eller annan favoritost)
  • rosmarin
  • chili
  • lime
  • rosépeppar
  • olivolja
  • flingsalt

Instruktioner

Gör så här:

1. Skär en surdegsbaguette i tunna skivor och pensla dem med olivolja.
2. Rosta i ugn tills de blir knapriga och gyllenbruna.
3. Strö på lite flingsalt.
4. Marinera fårost eller annan favoritost i en burk med olivolja, färsk rosmarin, färsk chili, limeskal och rosépeppar (perfekt gåbortpresent!).
5. Lägg osten på crostinin och njut av en vacker och smakrik aperitif vars sälta rundar av både syror och kärvhet i vin.