Ålandspannkaka à la Kvarnbo Gästhem
I Min Morgon berättar sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan hur vi skall kombinera mat och vin på rätt sätt för att uppnå harmoni och balans i smakupplevelsen. Här är tips på vad du kan servera till ett sött efterrättsvin. Sök också upp Svinskonkräm med starkvin. (som finns på pannkakan på bilden)
Ålandspannkaka à la Kvarnbo Gästhem
Mängd: ca 16 portionsbitar
Ingredienser
- 2 liter (l) mjölk - fet
- 2 deciliter (dl) mannagryn
- 2 deciliter (dl) socker
- 6 st ägg - stora
- 2 deciliter (dl) vetemjöl
- 2 tesked (tsk) salt
- 4 matsked (msk) kardemumma
- 80 gram (g) smör - smält
Instruktioner

I Min Morgon berättar sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan hur vi skall kombinera mat och vin på rätt sätt för att uppnå harmoni och balans i smakupplevelsen. Här är tips på vad du kan servera till ett sött efterrättsvin. Sök också upp Svinskonkräm med starkvin. (som finns på pannkakan på bilden)
Gör så här:
1. Gör mannagrynsgröt av 1 liter mjölk och manngrynen.
2. Vispa ihop ägg och socker och häll på den kalla mjölken.
3. Vispa ner mjölet, saltet, gröten och kardemumman.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsplåt med höga kanter.
5. Häll det smälta smöret över ytan och sprid ut det med vispen.
6. Grädda i 225 graders värme ca 40 minuter.
7. Pannkakan äts oftas kall med sviskonkräm och vispgrädde.