Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Vittvinsslushie

Från 2012
Uppdaterad 12.03.2013 14:28.

Du som tröttnat på traditionell julglögg och önskar ett fräscht alternativ gör rätt i att testa denna enkla rätt, en slushie av vitt vin och glöggkryddor.

Vittvinsslushie

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 deciliter (dl) vitt vin
  • 2 matsked (msk) socker
  • 2 matsked (msk) honung
  • 1 matsked (msk) glöggkrydda

Instruktioner


Värm upp 4 dl vin i en kastrull utan att låta det koka och söta det med socker och honung. Tillsätt en nypa salt för att få bort eventuell surhet i smaken.

Fyll en tesil med glöggkryddor och sänk ner den i det varma vinet, fortsätt värma vinet några minuter så det hinner dra åt sig smaken av glöggkryddorna.

Häll upp blandningen i en låg form och låt den svalna till rumstemperatur. Täck formen med plastfolie och ställ in den i frysen.

Ta ut formen varje halvtimma och rör om i blandningen så att iskristallerna krossas och slushien får en jämnt frusen konsistens.

Efter 2 timmar är slushien färdig att serveras från vida champagneglas eller stora vinglas.

Mer om ämnet på Yle Arenan