Vittvinsslushie
Du som tröttnat på traditionell julglögg och önskar ett fräscht alternativ gör rätt i att testa denna enkla rätt, en slushie av vitt vin och glöggkryddor.
Vittvinsslushie
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 deciliter (dl) vitt vin
- 2 matsked (msk) socker
- 2 matsked (msk) honung
- 1 matsked (msk) glöggkrydda
Instruktioner

Värm upp 4 dl vin i en kastrull utan att låta det koka och söta det med socker och honung. Tillsätt en nypa salt för att få bort eventuell surhet i smaken.
Fyll en tesil med glöggkryddor och sänk ner den i det varma vinet, fortsätt värma vinet några minuter så det hinner dra åt sig smaken av glöggkryddorna.
Häll upp blandningen i en låg form och låt den svalna till rumstemperatur. Täck formen med plastfolie och ställ in den i frysen.
Ta ut formen varje halvtimma och rör om i blandningen så att iskristallerna krossas och slushien får en jämnt frusen konsistens.
Efter 2 timmar är slushien färdig att serveras från vida champagneglas eller stora vinglas.