Smulpaj med krusbär och cashewnötter
Bild: Svenska Yle/Strömsö
Krusbär hör till sommarens goda. Här ett pajrecept av Malin Båtmästars.
Smulpaj med krusbär och cashewnötter
Mängd: 1 paj
Ingredienser
- 900 gram (g) krusbär - snoppade (till fyllningen)
- 2 deciliter (dl) socker - (till fyllningen)
- citronskal - finrivet (till fyllningen)
- 2.5 deciliter (dl) vetemjöl
- 100 gram (g) smör - tärnat
- 1 deciliter (dl) socker
- 50 gram (g) cashewnötter - grovhackade
- 2 deciliter (dl) vispgrädde - (till servering)
Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader C. Blanda krusbär, socker och citronskal och fördela blandningen, i små, smorda, ugnsfasta portionsformar eller i en smord pajform.
Smuldegen gör du genom att köra ihop mjöl och smör i en matberedare eller genom att smula degen för hand. Tillsätt sockret och arbeta ihop ingredienserna till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären. Grädda mitt i ugnen i 25 - 30 minuter eller tills smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.
