Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Smulpaj med krusbär och cashewnötter

Från 2012
Uppdaterad 28.06.2013 10:04.
Smulpaj med krusbär
Bild: Svenska Yle/Strömsö

Krusbär hör till sommarens goda. Här ett pajrecept av Malin Båtmästars.

Smulpaj med krusbär och cashewnötter

Mängd: 1 paj

Ingredienser

  • 900 gram (g) krusbär - snoppade (till fyllningen)
  • 2 deciliter (dl) socker - (till fyllningen)
  • citronskal - finrivet (till fyllningen)
  • 2.5 deciliter (dl) vetemjöl
  • 100 gram (g) smör - tärnat
  • 1 deciliter (dl) socker
  • 50 gram (g) cashewnötter - grovhackade
  • 2 deciliter (dl) vispgrädde - (till servering)

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader C. Blanda krusbär, socker och citronskal och fördela blandningen, i små, smorda, ugnsfasta portionsformar eller i en smord pajform.

Smuldegen gör du genom att köra ihop mjöl och smör i en matberedare eller genom att smula degen för hand. Tillsätt sockret och arbeta ihop ingredienserna till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären. Grädda mitt i ugnen i 25 - 30 minuter eller tills smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Mer om ämnet på Yle Arenan