Pauls syltlök
Bild: Yle/Carina Ahlskog
Ta vara på lökskörden genom att kombinera olika sorters lök till en härlig inläggning.
Pauls syltlök
Ingredienser
- gul lök - små, ett knippe
- rödlök - små, ett knippe
- schalottenlök - små, ett knippe
- 3 deciliter (dl) ättikssprit
- 3 deciliter (dl) socker
- 6 deciliter (dl) vatten
- ingefära - en bit
- 0.4 deciliter (dl) salt
- 5 st purjolök - använd endast den vita delen
Instruktioner
Skala och skölj lökarna, skär purjolöken i grova bitar.
Koka löken nästan mjuk i lättsaltat vatten. Låt purjolöken koka med de sista 2 minuterna.
Koka upp ättika, socker, salt, ingefära och vatten till en lag.
Lägg varm lök i burkar och slå på av lagen upp till kanten av burken.