Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pauls syltlök

Från 2012
Uppdaterad 30.09.2016 14:06.
Glasburkar med inlagd syltlök.
Bild: Yle/Carina Ahlskog

Ta vara på lökskörden genom att kombinera olika sorters lök till en härlig inläggning.

Pauls syltlök

Ingredienser

  • gul lök - små, ett knippe
  • rödlök - små, ett knippe
  • schalottenlök - små, ett knippe
  • 3 deciliter (dl) ättikssprit
  • 3 deciliter (dl) socker
  • 6 deciliter (dl) vatten
  • ingefära - en bit
  • 0.4 deciliter (dl) salt
  • 5 st purjolök - använd endast den vita delen

Instruktioner

Skala och skölj lökarna, skär purjolöken i grova bitar.

Koka löken nästan mjuk i lättsaltat vatten. Låt purjolöken koka med de sista 2 minuterna.

Koka upp ättika, socker, salt, ingefära och vatten till en lag.

Lägg varm lök i burkar och slå på av lagen upp till kanten av burken.

Mer om ämnet på Yle Arenan