Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Tepannacotta

Från 2012
Uppdaterad 08.03.2013 16:43.

Ett gott te med litet sötma och gelatin blir en utsökt liten rätt när gudmor tittar in.

Tepannacotta

Mängd: 3 personer

Ingredienser

  • bergamotte - exempelvis Earl Grey, två påsar
  • 2.5 deciliter (dl) mjölk
  • 1.5 deciliter (dl) grädde
  • 1 matsked (msk) vaniljsocker
  • 3 matsked (msk) honung
  • 4 st gelatinblad

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Lägg tepåsarna i en kopp och häll på några matskedar hett vatten så att de täcks. Låt dem ligga i blöt i 5 minuter och krama till slut ur påsarna.

Värm upp mjölken, grädden och teet i en kastrull. Söta blandningen med socker och honung och låt blandningen sjuda.

Krama vattnet ur gelatinbladen när de blivit geléaktiga, tillsätt dem till den heta mjölkblandningen och rör om.

Häll upp blandningen i tekoppar och låt stelna i kylen i två timmar.

Serveringsförslag:
Ställ de pannacottafyllda tekopparna på varsitt tefat och servera med t ex ett grötkex på varje kopp.