Tepannacotta
Ett gott te med litet sötma och gelatin blir en utsökt liten rätt när gudmor tittar in.
Tepannacotta
Mängd: 3 personer
Ingredienser
- bergamotte - exempelvis Earl Grey, två påsar
- 2.5 deciliter (dl) mjölk
- 1.5 deciliter (dl) grädde
- 1 matsked (msk) vaniljsocker
- 3 matsked (msk) honung
- 4 st gelatinblad
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Lägg tepåsarna i en kopp och häll på några matskedar hett vatten så att de täcks. Låt dem ligga i blöt i 5 minuter och krama till slut ur påsarna.
Värm upp mjölken, grädden och teet i en kastrull. Söta blandningen med socker och honung och låt blandningen sjuda.
Krama vattnet ur gelatinbladen när de blivit geléaktiga, tillsätt dem till den heta mjölkblandningen och rör om.
Häll upp blandningen i tekoppar och låt stelna i kylen i två timmar.
Serveringsförslag:
Ställ de pannacottafyllda tekopparna på varsitt tefat och servera med t ex ett grötkex på varje kopp.