Stekt kål och bacon
Från 2012
Publicerad 31.08.2012 03:00.
Uppdaterad 24.09.2013 10:31.
Kenneth Nars tipsar om recept gjorda med kål i Min Morgon fredag 31 augusti. Det finns ju många olika kålsorter och de är härligt krispiga då de är färska. Dessutom är de underbara i matlagning trots sitt dåliga rykte. Stekt kål med bacon är snabbt och enkelt. Testa också Kenneths coleslaw.
Stekt kål och bacon
Ingredienser
- vitkål - eller savojkål, ett litet huvud
- 1 paket bacon
- rypsolja
- smör
- salt
- peppar
Instruktioner

1. Strimla kålen grovt med kniv.
2. Hetta upp fettet i en stekpanna, strimla baconet och lägg i pannan.
3. Bryn en stund, tillsätt kålen och rör om under stekningen, i ca 3 minuter.
4. Salta och peppra, lägg upp på fat och servera.