Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Stekt kål och bacon

Från 2012
Uppdaterad 24.09.2013 10:31.

Kenneth Nars tipsar om recept gjorda med kål i Min Morgon fredag 31 augusti. Det finns ju många olika kålsorter och de är härligt krispiga då de är färska. Dessutom är de underbara i matlagning trots sitt dåliga rykte. Stekt kål med bacon är snabbt och enkelt. Testa också Kenneths coleslaw.

Stekt kål och bacon

Ingredienser

  • vitkål - eller savojkål, ett litet huvud
  • 1 paket bacon
  • rypsolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Instruktioner


1. Strimla kålen grovt med kniv.
2. Hetta upp fettet i en stekpanna, strimla baconet och lägg i pannan.
3. Bryn en stund, tillsätt kålen och rör om under stekningen, i ca 3 minuter.
4. Salta och peppra, lägg upp på fat och servera.