Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Coleslaw à la Kenneth Nars

Från 2012
Uppdaterad 24.09.2013 10:38.

Kål är underbart säger Min Morgons egen matexpert Kenneth Nars. Det finns massor av olika sorter och den är härligt fräsch och krispig när den är färsk. 31 augusti visade han två recept på kål i Min Morgon: Coleslaw och Stekt kål med bacon.

Coleslaw à la Kenneth Nars

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) vitkål - ett litet huvud
  • 2 st morot
  • 1 deciliter (dl) majonnäs
  • 1 deciliter (dl) gräddfil
  • 0.5 deciliter (dl) olja - kallpressad rypsolja eller lätt olivolja
  • 3 matsked (msk) äppelvinäger
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 2 matsked (msk) socker
  • 0.5 tesked (tsk) svartpeppar

Instruktioner

1. Strimla kålen, morötterna och paprikan fint.
2. Lägg i en bunke, lägg i salt och socker och rör om. Om man vill ha en slaskigare konsistens kan man stöta blandningen med en träkavel eller glasflaska.
3. Ställ kallt några timmar, häll sedan ur vätskan.
4. Blanda i övriga ingredienser, salta ytterligare vid behov och ställ kallt igen.
5. Coleslawn håller 3-4 dagar, häll vätskan ur bunken om du föredrar en
torrare sallad.

Ingredienser:

1 litet vitkålshuvud, ca 1 kg
2 morötter
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
½ dl kallpressad rypsolja eller lätt olivolja
3 msk äppelvinäger
1 tsk salt
2 msk socker
½ tsk svartpeppar

Mer om ämnet på Yle Arenan