Fiskceviche med majs (gös)
I Min Morgon njöts det av underbar majs i direktsändning tillsammans med majsodlaren Thure Lindeberg och Kenneth Nars. De lagade en peruansk ceviche och här är receptet.
Fiskceviche med majs (gös)
Mängd: 4 portioner
Tillagningstid: 123 min, varav förberedelser 120 min
Ingredienser
- 500 gram (g) fiskfilé - gös, lax eller sik, skinnfri
- salt
- svartpeppar
- 3 st limefrukt - pressade
- 2 st avokado
- 3 st tomat
- 1 st rödlök - liten
- 0.5 klyfta vitlök
- 0.5 st chili - mild
- 0.5 deciliter (dl) olivolja
- koriander - färsk
- 2 deciliter (dl) majs - kokt
Instruktioner

1. Skär fisken i långa bitar och tärna bitarna.
2. Lägg fisken i en skål och häll över ca 2 tsk salt, peppar och limejuice.
3. Ställ kallt och låt marineras i ca 2 timmar, tills fisken blivit nästan helt vit.
4. Tärna avokadon och tomaterna och skiva rödlöken och vitlöken tunt, blanda försiktigt med fisken och majsen.
5. Hacka chilin och smaksätt försiktigt, häll över olivoljan och kontrollera till sist mängden salt och peppar.
6. Garnera med limeklyftor och färsk koriander.
7. Ställ kallt tills servering. Servera med varma nachos eller kokt majs. Servera ur glas eller på salladsblad.
Du som blev sugen på majs hittar mer information på www.maissia.fi.