Grissini på torrt bröd
Så här gör du ett läckert tilltugg av torrt bröd som blivit över från föregående dag.
Grissini på torrt bröd
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 2 deciliter (dl) skorpsmulor - på torrt bröd
- 1 deciliter (dl) vatten
- 4 matsked (msk) olivolja
- 1 tesked (tsk) vitlökspulver
- 0.5 tesked (tsk) svartpeppar
Instruktioner
Riv det torra brödet fint på ett rivjärn. Sätt 2 dl skorpsmulor i en skål, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda allt till en deg.
Sätt en del av degen på mitten av ett bakplåtspapper. Vik över pappret och forma degen till en lång, trekantig pinne. Skär av pinnen i ca 7 cm långa bitar och lyft över dem i en het, torr stekpanna. Stek pinnarna och vänd på dem tills de blivit vackert gyllenbruna på alla sidor.
Serveringsförslag:
Servera grissini-pinnarna stående i en espressokopp.