Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Grissini på torrt bröd

Från 2012
Uppdaterad 26.09.2013 16:52.

Så här gör du ett läckert tilltugg av torrt bröd som blivit över från föregående dag.

Grissini på torrt bröd

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 2 deciliter (dl) skorpsmulor - på torrt bröd
  • 1 deciliter (dl) vatten
  • 4 matsked (msk) olivolja
  • 1 tesked (tsk) vitlökspulver
  • 0.5 tesked (tsk) svartpeppar

Instruktioner

Riv det torra brödet fint på ett rivjärn. Sätt 2 dl skorpsmulor i en skål, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda allt till en deg.

Sätt en del av degen på mitten av ett bakplåtspapper. Vik över pappret och forma degen till en lång, trekantig pinne. Skär av pinnen i ca 7 cm långa bitar och lyft över dem i en het, torr stekpanna. Stek pinnarna och vänd på dem tills de blivit vackert gyllenbruna på alla sidor.

Serveringsförslag:
Servera grissini-pinnarna stående i en espressokopp.