Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Sill i tidningspapper

Från 2012
Uppdaterad 26.09.2013 16:09.

Mill Hertzog är en fransk kock som reste jorden runt men som tillslut fann kärleken i Arild. I Mills trädgård lagas det sill och potatis på ett milt sagt annorlunda sätt.

Sill i tidningspapper

Mängd: 1 portion

Ingredienser

  • 1 st sill
  • 2 st potatis - medelstora
  • salt och peppar - enligt smak
  • fänkål - eller dill, efter smak
  • persilja - efter smak
  • dragon - färsk, efter smak
  • 1 matsked (msk) smör

Instruktioner

Tänd grillen. Slå in potatisen i smörpapper och ett lager tidningspapper. När du fått en riktigt bra glödbädd lägg ner potatisen och låt ligga ca 1 timme.

Salta och peppra sillen. Fyll buken med fänkål, persilja och färsk dragon. Slå in sillen i smörpapper och ett lager tidningspapper. Lägg ner i glödbädden och låt ligga ca 10 minuter.

Servera sillen och potatisen med en stor klick smör.

Mer om ämnet på Yle Arenan