Lisas Tomatsoppa
Från 2012
Publicerad 28.06.2012 03:00.
Uppdaterad 26.09.2013 17:53.
Niklas träffar krukmakerskan Lisa Vohlfart som lagar en het tomatsoppa.
Lisas Tomatsoppa
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) tomat - färska mixade eller krossade konserverade
- 8 deciliter (dl) vatten
- 2 st gul lök
- 2 st morot
- 2 matsked (msk) balsamicovinäger
- 1 matsked (msk) oregano - torkad
- 1 matsked (msk) timjam - torkad
- 3 st lagerblad
- 2 matsked (msk) tomatpuré
- 1 matsked (msk) socker
- 1 matsked (msk) kanel
- 0.5 tesked (tsk) chilipulver
- 2 st grönsaksbuljongtärning
- olivolja
- 2 st cocktailtomat - halvor, till servering
- 1 st gurka - skalad och tärnad, till servering
- salt
- peppar
Instruktioner
Hacka gullöken och skiva morötterna. Fräs grönsakerna i oljan.
Häll i alla kryddorna utom chilipulvret, vinägern och sockret. Låt fräsa på svag värme i ca 10 min. Slå på tomaterna, vattnet och buljongtärningarna. Låt koka ca 30 min. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.
Servera med en klick creme fraiche, tomathalvorna och gurktärningarna.