Niklas Kantarellsoppa
Från 2012
Publicerad 28.06.2012 03:00.
Uppdaterad 08.03.2013 11:12.
En smakrik rätt till hösten, Niklas soppa med kantareller och vermouth.
Niklas Kantarellsoppa
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 1 liter (l) kantareller
- 1 matsked (msk) smör - eller matolja
- 2 deciliter (dl) vermouth - torr
- 8 deciliter (dl) vatten
- 1 deciliter (dl) purjolök
- 0.5 liter (l) mjölk
- 0.5 liter (l) grädde
- salt
- peppar
Instruktioner
Rensa kantarellerna från jord och barr.
Hacka kantarellerna och purjolöken grovt och fräs i smöret.
Bryn försiktigt. Slå på vermouth och låt koka ned något.
Slå sedan på mjölk och grädde.
Låt småkoka i 20 min och mixa sedan med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.