Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Niklas Kantarellsoppa

Från 2012
Uppdaterad 08.03.2013 11:12.

En smakrik rätt till hösten, Niklas soppa med kantareller och vermouth.

Niklas Kantarellsoppa

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 1 liter (l) kantareller
  • 1 matsked (msk) smör - eller matolja
  • 2 deciliter (dl) vermouth - torr
  • 8 deciliter (dl) vatten
  • 1 deciliter (dl) purjolök
  • 0.5 liter (l) mjölk
  • 0.5 liter (l) grädde
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Rensa kantarellerna från jord och barr.
Hacka kantarellerna och purjolöken grovt och fräs i smöret.
Bryn försiktigt. Slå på vermouth och låt koka ned något.
Slå sedan på mjölk och grädde.
Låt småkoka i 20 min och mixa sedan med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.