Äggkaka med råstekt sparris
Niklas bjuder på en äggkaka, en skånsk specialitet.
Äggkaka med råstekt sparris
Mängd: 2 personer
Ingredienser
- 5 st ägg
- 3 deciliter (dl) vetemjöl
- 5 deciliter (dl) mjölk
- salt - två nypor
- grön sparris - ett knippe
- 2 st schalottenlök
- persilja
- olja
- smör
Instruktioner

Börja med att blanda ägg och mjöl tills alla klumpar har försvunnit. Häll i mjölken, salta och vispa till en jämn smet. Smeten kan gärna stå och svälla ett par timmer och gärna över natten.
Värm upp en gjutjärns stekpanna och lägg i en klick när smöret är ljusbrunt slå i smeten och låt den sätta sig. Rör försiktigt med en träslev så att långa äggtrådar bildas. Baka sedan kakan i ugn på 200grader i ca 10 minuter
Bryt av sparrisens nedre del. Hacka scharlottenlöken. Stek sparrisen i oljan, när den börjar bli genom mjuk ta i löken och en klick smör.
Servera kakan i pannan, lägg över sparrisens och strö över hackad persilja.