Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Vildörtssallad

Från 2012
Uppdaterad 14.10.2015 13:02.

Kocken och krögaren Sasu Laukkanen besökte Min Morgon och lagade en saftig vildörtssallad.

Vildörtssallad

Ingredienser

  • kärleksörtblad
  • rallarrosblad
  • harsyra
  • ängssyra
  • violblommor
  • rypsolja - ekologisk, ett par matskedar

Instruktioner

Kocken och krögaren Sasu Laukkanen besökte Min Morgon och tipsade om allt möjligt man kan göra av vildörter, och vilka vildörter som är goda till vad.

Gör så här:
Gå ut och plocka vildörter. Plocka bladen och tvätta dem i kallt vatten.

Häll dem på hushållspapper och torka bort vattnet.

Sätt vildörterna på tallrik, strö över salt, krossad svartpeppar, olja och vinäger och avnjut så fort som möjligt!

Receptet till Sasu Laukkanens älgrässaft.

Mer om ämnet på Yle Arenan