Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Endivsallad med roquefortost

Från 2012
Uppdaterad 30.09.2013 13:10.

Kenneth Nars bjöd på belgiska läckerheter Jonas Jungar till ära när Jonas var gästande programledare i Min Morgon. Det blev vitvinskokta blåmusslor och denna envidsallad.
Endivernas lätta beska passar fint med blåmögelostens sälta och den syrliga vinägretten.

Endivsallad med roquefortost

Ingredienser

  • 4 st endiver
  • 1 st äppel - syrligt
  • 1 deciliter (dl) valnötter
  • 100 gram (g) roquefortost
  • 2 matsked (msk) rödvinsvinäger
  • 0.5 deciliter (dl) olivolja
  • 1 matsked (msk) dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 tesked (tsk) valnötsolja

Instruktioner

1. Skär av den nedre bruna stjälken av endiverna och skär dem sedan i ca 2 cm:s skivor.
2. Skala äpplet, avlägsna kärnboet och klyfta äpplet.
3. Lägg upp endiver, äpple och valnötter i en salladsskål.
4. Blanda vinäger, olivolja, senap, salt och peppar i en burk med lock och skaka.
5. Smula osten över salladen, häll över vinägrettsåsen, droppa över valnötsoljan och servera.