Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Vitvinskokta blåmusslor

Från 2012
Uppdaterad 27.08.2013 09:46.

Kenneth Nars fixade belgiskt tema i Jonas Jungars smak när de två var i Min Morgon på fredagen. Vitvinskokta blåmusslor står på menyn och till det passar Endivsallad med roquefortost.

Vitvinskokta blåmusslor

Mängd: 4 portioner

Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 2 liter (l) blåmusslor
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 4 deciliter (dl) vitt vin - torrt
  • 3 deciliter (dl) grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar - från kvarn
  • 1 bunt persilja

Instruktioner

1. Tvätta och skrapa blåmusslorna ordentligt under rinnande kallt vatten. Släng alla musslor som inte sluter sig.

2. Hacka lök, fänkål och vitlök. Lägg dem i en kastrull, tillsätt det vita vinet och låt vinet koka in i grönsakerna.

3. Lägg i musslorna. Låt koka under lock i ca 10 minuter tills nästan alla musslorna öppnat sig.

4. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera rikligt med vitt bröd till blåmusslorna. Garnera med hackad persilja.

Mer om ämnet på Yle Arenan