Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Musikefterrätt à la Michael Björklund

Från 2011
Uppdaterad 30.09.2013 13:05.
Musikefterrätt à la Michael Björklund
Bild: Svenska Yle/Strömsö

Michael sade en gång att musik inspirerar honom när han lagar mat. Nu fick han uppdraget att laga en dessert till en av Annes favoritlåtar, Alicia Keyes ”A woman’s worth”. Det resulterade i en efterrätt som Anne beskrev som ”en resa till himmelen”.

Musikefterrätt à la Michael Björklund

Ingredienser

  • 2 st päron
  • 1 matsked (msk) råsocker
  • 1 matsked (msk) citron
  • 2 matsked (msk) rom
  • 1 matsked (msk) smör
  • 100 gram (g) choklad
  • 1 deciliter (dl) valnötter
  • 2 deciliter (dl) grädde - Honungssås
  • 0.5 st vaniljstång - Honungssås
  • 1 matsked (msk) honung - Honungssås
  • 3 st äggula - Honungssås

Instruktioner

Michael sade en gång att musik inspirerar honom när han lagar mat. Nu fick han uppdraget att laga en dessert till en av Annes favoritlåtar, Alicia Keyes ”A woman’s worth”. Det resulterade i en efterrätt som Anne beskrev som ”en resa till himmelen”.

Skala päronet, skär bort kärnhuset och skär i klyftor. Bryn smör i en kastrull. Tillsätt päron, socker och valnötter. Tillsätt citronsaft och rom låt puttra lite tills päronen blir halvmjuka. Strö på mjölkchokladen i bitar ovanpå.Låt chokladen smälta med päronen. Lägg upp på tallrik.

Honungssås

Koka upp grädde med vaniljstång. Tillsätt honungen. Låt sjuda några minuter. Tillsätt äggulor under kraftig vispning. Ta bort från värmen. Vispa tills den kyls lite och därefter sila. Lägg upp päronen med en bit vaniljglass. Tillsätt såsen.

NJUT!

Mer om ämnet på Yle Arenan