Resematkorg
Det fanns en tid då bilresor innebar rastmatplatser, svartvita frysväskor i frigolit med blåa plasthandtag. En tid då man hade med sig hemlagade matsäckar istället för inplastade smörgåsar från någon bensinstation. Paul upplivar den borttynande resematkorgen.
Resematkorg
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 st bratwurst
- vatten
- lagerblad
- kryddpeppar
- gul lök
- 10 st potatis - skalade och skurna
- 1 st rödlök
- 1 st ärtkocksknippe
- 2 matsked (msk) solrosfrön
- 1 st jalapeño
- 2 st citron
- 2 matsked (msk) senapsfrön
- 0.5 klyfta vitlök - Dressing
- 2 matsked (msk) dijonsenap - Dressing
- 1 deciliter (dl) rypsolja - Dressing
- 3 matsked (msk) vatten - Dressing
- salt - Dressing
- svartpeppar - Dressing
- engångsspritspåsar - Dressing
- 150 gram (g) choklad - Mousse
- 5 deciliter (dl) vispgrädde - Mousse
- 3 matsked (msk) socker - Mousse
- 1 burk koncentrerad mjölk - Mousse
- 250 gram (g) hallon - Mousse
- 1 paket saltrostade pistagekärnor - Mousse
- 0.5 st kruka mynta - Mousse
Instruktioner
Det fanns en tid då bilresor innebar rastmatplatser, svartvita frysväskor i frigolit med blåa plasthandtag. En tid då man hade med sig hemlagade matsäckar istället för inplastade smörgåsar från någon bensinstation. Paul upplivar den borttynande resematkorgen. Här kommer både varmrätt och efterrätt. Och den där obligatoriska varma chokladen har bytt form och fått sällskap av hallon och pistage. Frågan är om minnenas matkorgar någonsin var så mustiga som denna?

Bratwurst med potatissallad och chilisenap
Koka potatis i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten och häll av. Rosta senapsfrön och solrosfrön. Blanda senap, riven vitlök, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar, servera separat. Värm upp vatten till korvarna med kryddpeppar och lagerblad. Häll upp på termos och ta med för att värma korven. Blanda potatis, ärtskott, frön, rivet citronskal, fintärnad jalapeño och lök i en lunchbox och ta med varmt korvvatten. Servera dressingen över potatissalladen.
Minute mousse på choklad, hallon och mjölkkola
Täck mjölkburken med vatten. Koka i 3 h och kyl. Obs! Viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten, annars kan den explodera. Smält choklad i vattenbad och tillsätt grädde i omgångar. Kyl och vispa luftig med elvisp. Om smeten är för varm kan den spricka då du vispar. Servera choklad mousse med kola sås, hackad choklad, hallon och pistage kärnor.
Läs också
-
-
Uthusets trappa och staket
24.4.2011 -
Tovade väskor
24.4.2011