Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Min Morgons nöt -och fruktmüsli

Från 2011
Uppdaterad 20.09.2013 10:03.

Matskribenten Kenneth Nars blandade ihop en egen müsli som dessutom vann smaktestet i sändningen.

Min Morgons nöt -och fruktmüsli

Ingredienser

  • 3 deciliter (dl) havreflingor
  • 2.5 matsked (msk) honung
  • 2 deciliter (dl) kokosflingor
  • 1 deciliter (dl) hasselnötter - hackade
  • 1 deciliter (dl) solrosfrön - skalade
  • 1 deciliter (dl) russin
  • 1 deciliter (dl) tranbär - torkade
  • 1 deciliter (dl) cornflakes - krossade
  • 0.5 tesked (tsk) kanel

Instruktioner

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Lägg havreflingorna på en ugnsplåt och rosta lätt i ca 10 minuter.
3. Ta ut plåten och häll den rinnande honungen i ett rutmönster över havren. 4. Ställ in i ugnen igen i ca 5 minuter, tills honungen bubblar men inte får färg.
5. Ta ut plåten och låt svalna.
6. Häll kokosflingorna, hasselnötterna och solrosfröna på en plåt och rosta i ca 10 minuter, tills kokosen är lätt rostad och orangefärgad.
7. Blanda havreflingor och nöt-fröblandningen med russin, tranbär, cornflakes och kanel i en burk.
9. Servera med yoghurt eller mjölk och eventuellt färsk frukt.

Recept: Kenneth Nars