Min Morgons nöt -och fruktmüsli
Från 2011
Publicerad 18.03.2011 02:00.
Uppdaterad 20.09.2013 10:03.
Matskribenten Kenneth Nars blandade ihop en egen müsli som dessutom vann smaktestet i sändningen.
Min Morgons nöt -och fruktmüsli
Ingredienser
- 3 deciliter (dl) havreflingor
- 2.5 matsked (msk) honung
- 2 deciliter (dl) kokosflingor
- 1 deciliter (dl) hasselnötter - hackade
- 1 deciliter (dl) solrosfrön - skalade
- 1 deciliter (dl) russin
- 1 deciliter (dl) tranbär - torkade
- 1 deciliter (dl) cornflakes - krossade
- 0.5 tesked (tsk) kanel
Instruktioner

Gör såhär:
1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Lägg havreflingorna på en ugnsplåt och rosta lätt i ca 10 minuter.
3. Ta ut plåten och häll den rinnande honungen i ett rutmönster över havren. 4. Ställ in i ugnen igen i ca 5 minuter, tills honungen bubblar men inte får färg.
5. Ta ut plåten och låt svalna.
6. Häll kokosflingorna, hasselnötterna och solrosfröna på en plåt och rosta i ca 10 minuter, tills kokosen är lätt rostad och orangefärgad.
7. Blanda havreflingor och nöt-fröblandningen med russin, tranbär, cornflakes och kanel i en burk.
9. Servera med yoghurt eller mjölk och eventuellt färsk frukt.
Recept: Kenneth Nars