Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pumpasoppa à la Filip Langhoff

Från 2010
Uppdaterad 27.08.2013 09:46.

En läcker soppa som baserar sig på pumpa!

Pumpasoppa à la Filip Langhoff

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) pumpa
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st lök - liten
  • 2 matsked (msk) smör
  • 1 deciliter (dl) vitt vin - torrt
  • 1 deciliter (dl) mjölk
  • 1 deciliter (dl) grädde
  • 0.5 liter (l) vatten
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Ställ ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan i tärningar, lägg dem och
vitlöksklyftan på en plåt och stek i ugnen i ca 20 minuter.

Finhacka löken och fräs den i smöret i en kastrull, häll på vinet. Lägg i pumpabitarna
och den skalade vitlöksklyftan, tillsätt mjölk, grädde och vatten. Låt
soppan koka ca 5-10 min. Mixa soppan. Smaksätt med salt och peppar.
Tillsätt vatten om soppan är för tjock.

Servera med en klick färskost, färska örter och några droppar pumpaolja eller god raps- eller olivolja.

Mer om ämnet på Yle Arenan