Pumpasoppa à la Filip Langhoff
Från 2010
Publicerad 17.12.2010 02:00.
Uppdaterad 27.08.2013 09:46.
En läcker soppa som baserar sig på pumpa!
Pumpasoppa à la Filip Langhoff
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) pumpa
- 1 klyfta vitlök
- 1 st lök - liten
- 2 matsked (msk) smör
- 1 deciliter (dl) vitt vin - torrt
- 1 deciliter (dl) mjölk
- 1 deciliter (dl) grädde
- 0.5 liter (l) vatten
- salt
- peppar
Instruktioner
Ställ ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan i tärningar, lägg dem och
vitlöksklyftan på en plåt och stek i ugnen i ca 20 minuter.
Finhacka löken och fräs den i smöret i en kastrull, häll på vinet. Lägg i pumpabitarna
och den skalade vitlöksklyftan, tillsätt mjölk, grädde och vatten. Låt
soppan koka ca 5-10 min. Mixa soppan. Smaksätt med salt och peppar.
Tillsätt vatten om soppan är för tjock.
Servera med en klick färskost, färska örter och några droppar pumpaolja eller god raps- eller olivolja.