Pauls bondpytt
Vägkrogsklassikern får en ny renässans. Den här gången vill jag försöka visa på att med god omsorg kan den mest banala rätten blomma ut till något otroligt fantastiskt och gott.
Pauls bondpytt
Ingredienser
- 12 st potatis - stora, nykokta
- 2 st gul lök - stora
- 200 gram (g) nötbog - grova bitar
- 200 gram (g) sidfläsk - fina bitar
- 200 gram (g) bratwurst - grova bitar
- 4 st saltgurka - strimlade
- 8 st ägg
- 50 gram (g) smör
- vitlök - tre klyftor
- timjam - ett knippe, färsk
- persilja - ett knippe, färsk
- rypsolja
- salt
- svartpeppar
Instruktioner

”Gamla kläder”
Vägkrogsklassikern får en ny renässans. Den här gången vill jag försöka visa på att med god omsorg kan den mest banala rätten blomma ut till något otroligt fantastiskt och gott.
Den här enkla rätten är den godaste vardagsrätten, enligt min uppfattning.
Kan göras med så enkla medel som de rester man har i kylskåpet.
Gör så här:
Koka sidfläsket i ca 1,5 h i vatten smaksatt med hela vitlöksklyftor, några kvistar timjan och 10 svartpepparkorn. Skär upp sidfläsket i fina bitar.
Finhacka den gula löken och smält i levande smör i stekpanna utan att löken tar färg. Sila löken från smör. Tärna potatisen i grova bitar och stek potatisen i lök-smöret till knaprig runt om.
Stek nötbog, sidfläsk och bratwurst, knaprigt var för sig i lite matolja.
Blanda alla stekta ingredienser i en stor stekpanna, smaka av med salt och peppar.
Vändstek äggen. Strimla äggen och saltgurkorna och vänd ner dem i pytten. Avsluta med finhackad timjan och persilja.
Läs också
-
Blomkorg av kycklingnät
30.5.2010 -
Pauls grillskola - kunskap om råvarorna
30.5.2010 -
Västafrikanska rytmer från Ghana
30.5.2010