Ostronsoppa med rivet ägg, ishavsrom och mannagryn
På enklast möjliga sätt - så föredrar ostronälskare att avnjuta ostron. Lirka upp skalet, pressa över citron och svälj detta afrodisiakum rått. Lee testade på det för första gången och tyckte det var lite väl magstarkt. Desto mer njöt hon av den här lena ostronsoppan som är riktig champagnemat med bubblor både på tallriken och i glaset.
Ostronsoppa med rivet ägg, ishavsrom och mannagryn
Mängd: 6 personer
Ingredienser
- 8 st ostron - fine de claire
- 1 st purjolök - skivad
- 1 st schalottenlök - finhackad
- 2 klyfta vitlök - finhackad
- 1 matsked (msk) mannagryn
- 3 deciliter (dl) grädde
- 5 deciliter (dl) mjölk
- 1 st citron
- 2 matsked (msk) olivolja
- 2 st ägg
- 4 matsked (msk) ishavsrom
- 1 bunt gräslök
- salt
- citron - till garnering
- 1 deciliter (dl) champagne
Instruktioner

På enklast möjliga sätt - så föredrar ostronälskare att avnjuta ostron. Lirka upp skalet, pressa över citron och svälj detta afrodisiakum rått. Lee testade på det för första gången och tyckte det var lite väl magstarkt. Desto mer njöt hon av den här lena ostronsoppan som är riktig champagnemat med bubblor både på tallriken och i glaset.
Värm upp en kastrull. Tillsätt olivolja och lök. Sautera löken mjuk på låg temperatur tills den är helt genomskinlig. Tillsätt champagne, grädde, mjölk och mannagryn. Koka gryn och lök mjuka. Öppna hälften av ostronen med ostronkniv i den spetsiga änden eller med täljkniv genom att lirka in den i sidan på ostronet. Tillsätt ostron och saften de ligger i. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och nypressad citron. Passera ostronsoppan.
Riv ägg i botten av tallrik. Toppa med hackad gräslök och en sked ishavsrom. Fördela resten av ostronen på tallrikarna. Halvera citroner och ställ en halva vid varje tallrik. Slå på skummig ostronsoppa vid bordet. Avnjut med champagne.
» Klicka här för att se hur du kan göra en vacker krans av ostronskal