Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pasha

Från 2010
Uppdaterad 30.09.2013 13:05.

Påsken till ära fixade Min Morgons matexpert Kenneth Nars ihop lite pasha enligt detta recept. Pasha kommer från den rysk-ortodoxa traditionen. Pasha betyder helt enkelt påsk på ryska.

Pasha

Mängd: 10 personer

Ingredienser

  • 2 st äggula
  • 3 deciliter (dl) socker
  • 100 gram (g) smör
  • 100 gram (g) smetana
  • 750 gram (g) kvarg
  • 1 deciliter (dl) körsbär - syltade
  • 0.5 deciliter (dl) russin
  • 0.5 deciliter (dl) mandel - skalad
  • 0.5 deciliter (dl) suckat

Instruktioner

Påsken till ära fixade Min Morgons matexpert Kenneth Nars ihop lite pasha enligt detta recept. Pasha kommer från den rysk-ortodoxa traditionen. Pasha betyder helt enkelt påsk på ryska.

Gör såhär:

1. Vispa ihop äggulor och socker.
2. Smält smöret, tillsätt det, smetanan och kvargen.
3. Hacka suckaten, russinen, körsbären och mandeln och rör ned i kvargblandningen.
4. Häll upp i pashaform eller filtertratt klädd i gasväv eller melittafilter.
5. Ställ kallt och låt rinna av i minst ett dygn.
6. Lägg upp på fat och dekorera med syltade körsbär.

Mer om ämnet på Yle Arenan