Pasha
Från 2010
Publicerad 26.03.2010 02:00.
Uppdaterad 30.09.2013 13:05.
Påsken till ära fixade Min Morgons matexpert Kenneth Nars ihop lite pasha enligt detta recept. Pasha kommer från den rysk-ortodoxa traditionen. Pasha betyder helt enkelt påsk på ryska.
Pasha
Mängd: 10 personer
Ingredienser
- 2 st äggula
- 3 deciliter (dl) socker
- 100 gram (g) smör
- 100 gram (g) smetana
- 750 gram (g) kvarg
- 1 deciliter (dl) körsbär - syltade
- 0.5 deciliter (dl) russin
- 0.5 deciliter (dl) mandel - skalad
- 0.5 deciliter (dl) suckat
Instruktioner

Påsken till ära fixade Min Morgons matexpert Kenneth Nars ihop lite pasha enligt detta recept. Pasha kommer från den rysk-ortodoxa traditionen. Pasha betyder helt enkelt påsk på ryska.
Gör såhär:
1. Vispa ihop äggulor och socker.
2. Smält smöret, tillsätt det, smetanan och kvargen.
3. Hacka suckaten, russinen, körsbären och mandeln och rör ned i kvargblandningen.
4. Häll upp i pashaform eller filtertratt klädd i gasväv eller melittafilter.
5. Ställ kallt och låt rinna av i minst ett dygn.
6. Lägg upp på fat och dekorera med syltade körsbär.