Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Smörstekta abborrfiléer med dill- och äggröra

Från 2010
Uppdaterad 29.05.2015 16:24.
abborre finns i vattnen utanför hela huvudstadsregionen
Bildtext Abborre
Bild: Yle

Enkelt är gott. En fin kombination med äggröra och abborre. Snabbmat superior!

Smörstekta abborrfiléer med dill- och äggröra

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st abborrfilé - à ca 150g
  • mjöl
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st ägg - Dill- och äggröra
  • 1 deciliter (dl) grädde - Dill- och äggröra
  • 0.5 deciliter (dl) rödlök - Dill- och äggröra
  • 2 matsked (msk) dill - Dill- och äggröra
  • salt - Dill- och äggröra
  • svartpeppar - Dill- och äggröra

Instruktioner

Mat så in i Norden: Michael steker abborrfiléer - Spela upp på Arenan


Smörstekta abborrfiléer

Vänd abborrfiléerna i mjöl. Vik abborrfiléerna på mitten och stek dem gyllenbruna i smör. Glöm inte att salta och peppra.

Dill- och äggröra

Lättvispa ägg och grädde. Salta och peppra. Stek äggröran på låg värme och rör under tiden. Den skall vara riktigt lös och krämig. Blanda in rödlök och dill, serveras genast.