Smörstekta abborrfiléer med dill- och äggröra
Från 2010
Publicerad 07.02.2010 02:00.
Uppdaterad 29.05.2015 16:24.
Bild: Yle
Enkelt är gott. En fin kombination med äggröra och abborre. Snabbmat superior!
Smörstekta abborrfiléer med dill- och äggröra
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 st abborrfilé - à ca 150g
- mjöl
- smör
- salt
- svartpeppar
- 4 st ägg - Dill- och äggröra
- 1 deciliter (dl) grädde - Dill- och äggröra
- 0.5 deciliter (dl) rödlök - Dill- och äggröra
- 2 matsked (msk) dill - Dill- och äggröra
- salt - Dill- och äggröra
- svartpeppar - Dill- och äggröra
Instruktioner

Smörstekta abborrfiléer
Vänd abborrfiléerna i mjöl. Vik abborrfiléerna på mitten och stek dem gyllenbruna i smör. Glöm inte att salta och peppra.
Dill- och äggröra
Lättvispa ägg och grädde. Salta och peppra. Stek äggröran på låg värme och rör under tiden. Den skall vara riktigt lös och krämig. Blanda in rödlök och dill, serveras genast.
